مرباي كيوي

مربا

از كيوي نيز مانند اغلب ميوه‌ها، براي درست‌كردن مربا استفاده مي‌كنند؛ بنابراين آن دسته از افرادي كه به دليل داشتن مشكلات گوارشي نمي‌توانند از اين ميوه خوشمزه ولي كمي ترش پاييزي و زمستاني استفاده كنند، مرباي كيوي جايگزين خوبي برايشان خواهد بود.

مواد لازم:

كيوي، يك كيلوگرم شكر، يك و نيم كيلوگرم جوهر ليمو، يك قاشق سوپ‌خوري وانيل، نصف قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه:

1 – كيوي‌ها را شسته و پوست آن را به صورت نازك با چاقو بكنيد و سروته آن را نيز بزنيد. سپس هركدام را به قطر يك سانتي‌متر حلقه حلقه كنيد. 2 – در يك قابلمه استيل يا لعابي، حدود يك استكان آب بريزيد و مقدار يك و نيم كيلوگرم شكر را اضافه كنيد و روي حرارت ملايم اجاق‌گاز قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا شكر در آب حل شود.پس از حل‌شدن شكر، حرارت‌دادن را ادامه دهيد تا شيره جوشيده و قوام آيد. كيوي‌هاي حلقه‌حلقه‌شده را داخل شيره بريزيد و كمي حرارت دهيد. سپس جوهرليمو را به همراه وانيل به آن اضافه كنيد. توجه داشته باشيد كه اين مربا نبايد زياد بجوشد زيرا بافت كيوي نرم بوده و به سرعت له مي‌شود. بنابراين با اولين جوش، زير اجاق‌گاز را خاموش كنيد و پس از سردشدن، داخل شيشه بريزيد. نكته1: به‌دليل آنكه كيوي پس از جوشيدن، رنگ اصلي خود را از دست مي‌دهد، مي‌توانيد از رنگ سبز خوراكي مخصوص غذا استفاده كنيد. اين رنگ به صورت محلول در آب بوده يا به صورت پودري است كه مي‌توانيد مقدار خيلي كمي از آن را در يك قاشق سوپ‌خوري آب حل كرده و سپس به مربا اضافه كنيد. نكته2: باتوجه به اينكه رنگ مخصوص غذا معمولا خيلي غليظ است، ابتدا يكي دو قطره از آن را در مربا بريزيد و هم بزنيد، اگر كافي نبود، دوباره كمي ديگر اضافه كنيد تا رنگ مربا به صورت دلخواه درآيد. نكته3: به جاي وانيل از هل يا كمي گلاب نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.

http://www.noorportal.net